2 Ιουν 2014

Προσκυνηματική εκδρομή στην ΖάκυνθοΜεγάλη η χαρά μας σήμερα εν Βανάτω! Είχαμε την εξαιρετική ευλογία να συναντηθούμε, κατά την διάρκεια της Ευχαριστιακής Σύναξης της Κυριακής των Αγίων Πατέρων και μάλιστα στον ναό της Φανερωμένης μας, με εβδομήντα πέντε εκδρομείς- προσκυνητές από την Ενορία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου. Επικεφαλής των καλών αυτών νέων φίλων μας ήταν οι Εφημέριοί του π. Χριστόδουλος Μπίθας και Ζήσης Κτενίδης

Με έκδηλη την πνευματική ικανοποίηση ο Εφημέριός μας π. Παναγιώτης Καποδίστριας καλωσόρισε τους Ιερείς και τους Προσκυνητές από το Μοσχάτο, επισημαίνοντας ότι τόσον ο ίδιος, όσο και η περί αυτόν Ενορία δεν τους αισθάνεται ξένους, αλλά ωσάν γνωστούς από παλιά. Τούτο στηρίζεται στη "συγγένεια αίματος", που συγκαλεί και συνάπτει επί το αυτό ανθρώπους που δεν γνωρίζονται κατ' όψιν. Είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, που αδελφώνει και ενοποιεί όσους κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων. Αμέσως μετά κάλεσε τον π. Χριστόδουλο, έμπειρο σε θέματα πνευματικά, να διατυπώσει λόγο διδαχής προς το εκκλησίασμα. 

Ο π. Χριστόδουλος, αφού ευχαρίστησε την τοπική εκκλησιαστική κοινότητα για την δοχή, αναφέρθηκε διεδοδικά στο ζητούμενο της Χαρμολύπης, χαρακτηριστικό γνώρισμα του γνήσιου μέλους του Σώματος του Χριστού. Επρόκειτο για λόγο βαθύ, ουσιαστικό και προσγειωμένο, ο οποίος έτερψε τους ακροατές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε κλίμα κατάνυξης, εξαιρέτως μνημονεύτηκε ο Μοναχός Μωυσής ο Αγιορείτης, ο οποίος πέρασε στην Αιωνιότητα την περασμένη νύχτα (ώρα 4.14 π.μ.), μετά από μακρά περιπέτεια της υγείας του. Ας έχουμε όλοι την ευχούλα του και να έχει καλό Παράδεισο, πρεσβεύοντας για όλους εμάς της στρατευομένης Εκκλησίας!...

Σε όλους τους επισκέπτες μας διανεμήθηκε από ένα αντίτυπο του δίσκου ακτίνας, που εξέδωσε πρόσφατα το Κέντρο Λόγου Μπανάτου "Αληθώς", με 14 ομιλίες του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄ στη "ΛΟΓΟθήκη / αληθώς". Μεταξύ των ιερέων αντηλλάγησαν δώρα - εκδόσεις πνευματικού περιεχομένου. 


Μετά το πέρας του εν λόγω κατανυκτικού Ιερατικού Συλλείτουργου όλοι οι εκκλησιασθέντες μετείχαν στο κέρασμα, που παρέθεσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Μπανάτου, δίπλα στο ναό, στην πατρική αυλή του οικείου Εφημερίου.

Από το ιστολόγιο: http://www.nyxthimeron.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: