6 Απρ 2014

Εκδήλωση του Ναού μας για τον λογοτέχνη Αλέξανδρο Μωραϊτίδη


"Εύχομαι το Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής να γίνει αφορμή να πραγματοποιηθεί πνευματική ανανέωση" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής στο Ρουφ για τον λογοτέχνη Αλέξανδρο Μωραϊτίδη.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κληρικοί και λαϊκοί.
Η εκδήλωση για τον Σκιαθίτη Λογοτέχνη έφερε τον τίτλο «Το παρόν της αγάπης στο κενό του θανάτου» και περιελάμβανε δραματοποιημένη multimedia αφήγηση του διηγήματος του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη «Κουκκίτσα», από μέλη της ενοριακής συντροφιάς του Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου.
Μία αφήγηση με κεντρικό άξονα την αγάπη, ως την μόνη ελπίδα ανάστασης μπροστά στον πανικό του θανάτου.


Την παρουσίαση του προσώπου και του έργου του μεγάλου Σκιαθίτη λογοτέχνη έκανε ο πρωτοπρεσβύτερος Χριστόδουλος Μπίθας, προϊστάμενος του Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου.
Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης και μιλώντας για τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Κέντρου της Αρχιεπισκοπής έκανε λόγο για ένα έργο σημαντικό που στηρίζει τις παραδόσεις και δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δραστηριότητες που μας ξεκουράζουν και να ξεφύγουμε από ό,τι ανούσιο και ανώφελο μας προβάλλεται καθημερινά από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης, που πολλές φορές προσβάλλουν αξίες και θεσμούς, όπως η οικογένεια και ο γάμος.
Ο Αρχιεπίσκοπος παρότρυνε τους ιερείς να στηρίζουν προσπάθειες που προωθούν τον πολιτισμό και την παράδοση, γιατί "αν υποφέρει σήμερα ο κόσμος είναι επειδή κόβει τις ρίζες από την παράδοση και την οικογένεια".
Μιλώντας για τις δυσκολίες της εποχής ανέφερε πως "υπήρξαν κι άλλες περίοδοι στην ιστορία του τόπου μας που αντιμετωπίζαμε παρόμοιες δυσκολίες, αλλά όταν έχουμε πίστη μέσα μας ξεπερνιούνται τα προβλήματα".
Ο υπεύθυνος του Κέντρου π. Βασίλειος Χριστοδούλου ευχαρίστησε για την προσφορά τους, όλους του συνεργάτες του κέντρου, τους διοργανωτές της εκδήλωσης, τον διευθυντή κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα και τα στελέχη του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας, τον γενικό διευθυντή ποιμαντικής μέριμνας, πολιτισμού και επικοινωνίας Πρωτ. Αδαμάντιο Αυγουστίδη και τόνισε: "προσπαθούμε μέσα στο λαϊκισμό και στη φτήνια που κυριαρχεί, να ταΐζουμε τους ανθρώπους με πολιτισμό και σας ευχαριστούμε Μακαριώτατε που στηρίζετε κάθε μας προσπάθεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: