14 Φεβ 2008

ΣΤΟ ΚΠΑΕ ΜΕ...ΚΡΥΟ !

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου τα παιδιά του Δημοτικού που έρχονται στην ενοριακή μας Συντροφιά και οι κατηχητές, επισκεφθήκαμε ωσεί χιονάναθρωποι από το πρωί ως το μεσημέρι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αγωγής (ΚΠΑΕ) της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Είχαμε ξαναπάει πέρυσι σε μια εαρινή εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής, αλλά εφέτος το πρόγραμμα ήταν τελείως διαφορετικό. Στο παλιό Ορφανοτροφείο στο Λαιμό της Βουλιαγμένης μάς υποδέχτηκε ο προσηνής και αεικίνητος π. Ευάγγελος Μαρκαντώνης και με τη βοήθεια (αποσπασμένου απὀ το Υπουργείο) δασκάλου, αφού μας έδειξε τα κατατόπια και προσκυνήσαμε στην Εκκλησία, μας κατεύθυνε στην αίθουσα δραστηριοτήτων.

Εκεί με προβολές και χωρισμένοι ανά ομάδες μάθαμε για την Δημιουργία, πως ο Θεός μας έπλασε διαχειριστές και όχι ιδιοκτήτες του Κόσμου, ευασθητοποιηθήκαμε για τη μόλυνση και την σπατάλη των πηγών ενέργειας.

Συμμετείχαμε με κέφι και πολλές ερωτήσεις στη συζήτηση για το οικοσύστημα και, παρά το τσουχτερό κρύο, απολαύσαμε τις δραστηριότητες στον περιβάλλοντα χώρο. Με κλειστά μάτια διασχίσαμε την αυλή ως σώμα κάμπιας, με καθρέφτες στη μύτη είδαμε τον κόσμο ανάποδα και αποτυπώσαμε τους κορμούς των δέντρων σε φύλλα χαρτιού.


Περισσότερο μας άρεσε που πειραματιστήκαμε υπολογίζοντας την ηλικία των πεύκων. Τότε ήταν που άρχισε να βρέχει και έτσι συνεχίσαμε φτιάχνοντας από άμυλο (!) τρισδιάστατες κατασκευές.

Φύγαμε ενθουσιασμένοι και με τα πνευμόνια γεμάτα καθαρό αέρα, ανυπόμονοι για την επόμενη επίσκεψή μας στο χώρο. Έμειναν πολλές δραστηριότητες για την επόμενη φορά… Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: